Welkom,


Azaleakwekerij Stijn De Clercq is gespecialiseerd in de teelt van Azalea Indica (kamerplant) en is gelegen in het bloemistencentrum Lochristi nabij Gent.
We streven naar een uitstekende kwaliteit tegen de beste prijs kwaliteitsverhouding en een doorgedreven service met de logistieke voordelen van de streek.

Het grootste deel van de planten verlaten de bloemisterij in het groene stadium. Dit wil zeggen dat de planten rijp zijn om in bloei getrokken te worden. (met gezwollen knop) Er is keuze tussen:

 • Potmaat 13 cm kroondiameter 20-22 cm
 • Potmaat 15 cm kroondiameter 25-27 cm


 • In 2001 heeft Stijn de bloemisterij van zijn ouders Hubert en Maria De clercq-Audenaert overgenomen. Dankzij onze vernieuwings- en investeringspolitiek beschikken we momenteel over een ariaal van 4ha serres en 3ha buitenveld.

  Wij zijn lid van VMS (Vlaams milieuplan sierteelt) en Project Azalea Kwaliteit. De PAK-award 2013-2014 voor meest kwaliteitsbewuste deelnemer werd toegekend aan ons bedrijf.

  Sinds 2011 hebben we een forcerie. Dit wil zeggen dat we onze planten kleurtonend kunnen aanbieden als afgewerkt product. Deze kleurtonende kamerplantjes zijn beschikbaar het hele seizoen in verschillende kleuren van half augustus tot eind april.

  Voor meer informatie contacteer ons en we sturen vrijblijvend een volledige assortimenstlijst met offerte.

  Met vriendelijke groeten,
  Stijn De Clercq